Jawatan Kosong Lembaga Pembangunan Industri Pembinaan Malaysia (CIDB)

Kongsikan Jawatan Kosong Ini!

Jawatan Kosong Terkini CIDB Malaysia bagi tahun 2016. Mereka yang berminat sila baca iklan kerja kosong ini sebelum memohon.

Job Info:

Application Deadline: 24 November 2016
Job Location: Seluruh Malaysia

Jawatan Kosong CIDB Malaysia

Lembaga Pembangunan Industri Pembinaan Malaysia Jawatan Kosong atau CIDB mempelawa warga Malaysia yang berumur 18 tahun keatas untuk mengisi kekosongan jawatan seperti berikut:

Jobs Salary Location Type Dateline
Penolong Pegawai Teknologi Maklumat F29 (3 Kekosongan) RM1549.00 – RM5684.00 Ibu Pejabat & CIDB Negeri Kontrak 24 Nov 2016

.



.
Jawatan ini terbuka untuk pelbagai negeri.

Job Requirements

  • Permohonan terbuka untuk semua warganegara Malaysia yang berumur 18 tahun keatas
  • syarat kelayakan adalah STPM / STAM / Diploma dalam ‘computer programming’
  • Calon yang mempunyai pengalaman kerja akan diberi keutamaan

How To Apply

Mereka yang berminat, bolehlah memohon secara online di jobsmalaysia.gov.my

1. Pergi ke CARIAN SEGERA dan masukkan CIDB Malaysia dan pilih CARI MAJIKAN

2. Kemudian pilih Majikan: CIDB MALAYSIA, CIDB MALAYSIA, WILAYAH PERSEKUTUAN KUALA LUMPUR, W.P. KUALA LUMPUR.

3. Apply secara online.

.
Hanya pemohon yang mempunyai kelayakan dan pengalaman berkaitan sahaja akan disenaraipendek untuk dipanggil. Sila lengkapkan maklumat peribadi dan pengalaman kerja dengan teliti kerana maklumat yang tidak lengkap tidak akan dilayan dan diproses.

Kerja Kosong Yang Dicari

  • jawatan kosong CIDB
  • jawatan kosong cidb 2017
  • kekosongan jawatan kerajaan
  • jawatan kosong cidb malaysia
  • cidb jawatan kosong 2017
  • cari perkerjaan
  • jawatan kosong di cidb k k
  • kerja cidb
  • kerja kosong di cidb
  • Jawatan kosong cidb 2017#spf=1

{ 14 comments… read them below or add one }

Achik ali November 25, 2016 at 9:28 pm

Nak apply kerja paling kurang pun nak pmr walau pun kerja security…tapi pendatang asing tak payah apa-apa sijil pun datang malaysia dah tentu ada kerja…yang lagi menariknya bangla datang malaysia tak ada sijil pun dapat kerja work leader… #pendatangdimanjakan #anakmalaysiaditirikan #rambutsamahitamhatilainlain #kelapasatutandantaksemuaserupa

Reply

Mohd Fairuz January 22, 2017 at 11:10 pm

Betul. Setuju dengan pendapat achik ali

Reply

merong January 24, 2017 at 10:29 pm

setuju…. kalau terus kadar jenayah makin tinggi….diaorang tak berfikir ke ? orang curi nak belikan susu anak….. orang meragut, merompak ,menyamun … sebab kerja tak dapat … kami ini generasi muda … sepatutnya dibimbing diberi peluang atas tanah air kami sendiri… takkan kami merempat … buat kerja kotor untuk sara hidup ?

Reply

Rozza January 25, 2017 at 3:28 pm

Saya rasa bukan di anak tirikan. Tetapi dari pengalaman sayabselaku keluar negara..saya lihat mereka ini susah dan tahu erti kesusahan. Maka mereka rajin dan tidak malas. Jika kita ubah sifat malas kepada rajin bukan sahaja tidak di anak tirikan tetapi akan juga disayangai manusia dan di sayangai allah dan rasullallah.

Reply

Zar January 30, 2017 at 10:23 pm

Nak seribu daya, tak nak seribu dalih. Kalau dah malas nak kerja, sbb tu kerja tu bagi kpd org asing…✌️

Reply

sendy February 1, 2017 at 11:41 am

Setuju..cuma pada pandangan saya,ada rakyat malaysia yang menjadi malas lepas dapat kerja..boleh jadi ini punca warga asing mudah dapat kerja..tetapi rakyat msia tetap perlu diutamakan dalam memberi peluang pekerjaan..nak cari kerja kat mana lagi dok?

Reply

Yusri January 23, 2017 at 7:38 pm

Betul sgt…… Eeemmmmm

Reply

lanzrc January 23, 2017 at 8:16 pm

bkn nk brpmkiran negtif.. tp hkkat khdupn kt m’sia skrg mmg dh ssh utk mndptkn pkrjaan.mmilih tu x lah.. cume pd dsr nye pndptan bwh 3k sbln tidak mnjminkn mse dpn yg smpurna.skdr ckup mkn jer.. rkyt asing dtg krja senag je dpt.gji pon mgalahkn rkyt m’sia. prsoalan…knpa mreka blh hdup sdmikian?adakh rkyt m’sia mls krja? mmilih krja dsbbkn trf hdup smkin mningkat.. gji yg dtwrkn skdr ckup mkn shj.byk prkara yg prlu dtitikberat dlm khdupn rkyt m’sia.komitmen sharian,kos2 prbelanjaan mningkat,mknmnum mmg dh tentu wjib dh.wrga asing dtg m’sia..smata-mata utk krja jer.. xde mslh laen dh dlm shrian mreka.tmpat tggal pon dsediakn. mknmnum bykknyer mkn syur jer.. rkyt m’sia blh x cara cmgitu!?… fkir2kn lh musibat n kesan2 slnjutyer ape akn trjdi pd rkyt tmpatn. politik juga tidak mgkin akn d ktepikn dlm soal ini.. .

Reply

mohd safari January 24, 2017 at 10:56 am

Semua msti mmerlukn sijil.. hadoo…. hahh.. klau org lain yg takda sijil mcm sya takda sijil mna nak cari mnta krja.. sijil bkn nya pndai buat krja.. ssh dunia zaman baru..

Reply

Marliza January 25, 2017 at 10:33 am

Nk minta keja punyalh ssh..nk smua bnde…warga asing 1 bnde ape pun xminta…sedehhh tol warganegara malaysia…lbh2 lgi kalau nk msk mana2 pekerjaan kalau xda org dlm nk tlg jgn harap lh bole msk keja..

Reply

Rozza January 25, 2017 at 3:31 pm

Maaf..hanya pandangan saya setelah meneliti dan melihat senario sekarang.

Reply

Warga Malaysia January 31, 2017 at 10:13 am

Saya pernah buat sedikit ‘research’ sedikit masa lalu. Apa yang saya amati adalah pekerja asing senang dapat kerja kerana mereka boleh kerja pada bila-bila masa (maklumlah mereka tiada komitmen keluarga). Gaji mereka juga sering dibayar kurang dari apa yang sepatutnya mereka dapat – mereka tak pernah @ tak tahu nak ‘report’ pada siapa. Gaji sikit pun tak apa sebab mereka kongsi sewa rumah ramai-ramai. Senario begini juga berlaku kepada rakyat Malaysia yang merantau dan bekerja di luar negara. Susah sikit tak apa, janji dapat kumpul duit sebanyak mungkin untuk dibawa balik.

Jadi, harap tidak disamakan rakyat yang mendiami negara ini dengan pekerja asing yang datang dengan satu tujuan (kumpul duit). Itu lah perbezaan dan hakikatnya.

Reply

John February 7, 2017 at 3:32 pm

Setuju dgn warga malaysia. Kalo nak cerita malas orang jepun pun ade yang malas, kerja kat malaysia ,melayu kena main aje.kalo orang malaysia malas kenapa beribu yang kerja kat singapor,qatar,uae ? sebab bayaran berpatutan, macam di astro ade seorang india di interview, dia kata barang semua naik,ape kerajaan buat ? ade orang melayu berani cakap macam ni ?politik mengampu aje, yang rugi melayu bawahan aje.company suka ambik bangsa asing sebab boleh di perah ,di maki ,tak de epf. Nak cerita diorang nirajin tak jugak, tak percaya tengok indon cleaner,kontark dengan bangla,india pandai curi tulang ….

Reply

mohd February 9, 2017 at 1:42 pm

skolah tinggi2 pun tiada guna..smua kerja suda di apply..tpi 1 pun tiada yg mmanggil..bertahun2 di tnggu ..last2 krja kilang jawabnya..bgus x pyah skolah..

Reply

Leave a Comment