Kerja Kosong Penguatkuasa (Majlis Daerah/Majlis Perbandaran) 2017

Kongsikan Jawatan Kosong Ini!

Jawatan kosong Terkini Penguatkuasa 2017. Sila baca maklumat jawatan kosong Penguatkuasa 2016 dengan teliti sebelum memohon. Semua info dan maklumat terbaru berkaitan kekosongan jawatan Penguatkuasa di Majlis Daerah/Majlis Perbandaran akan dikemaskini disini dari masa ke semasa. Diharapkan ianya dapat membantu anda yang berminat untuk memohon kerja kosong penguatkuasa ini.

Job Info:

Job Location: Perak, Pahang

Kerja Kosong Terkini Majlis Perbandaran/ Majlis Daerah Seluruh Malaysia

Ini adalah info dan kemaskini terbaru mengenai jawatan kosong Penguatkuasa yang sedang dibuka oleh pihak kerajaan sekarang.

Tarikh Tutup Jawatan Gaji Lokasi Syarat Min
14 Nov 2016 (Ditutup) Pembantu Penguatkuasa KP19/KP22 RM1360.00 – RM4052.00 Majlis Daerah Tanjong Malim (MDTM) SPM
25 Nov 2016 Pembantu Penguatkuasa KP19 RM1360.00 – RM1,472.80 Majlis Daerah Cameron Highlands SPM
5 jan 2017 Penolong Pegawai Penguatkuasa KP29 RM1493.00 – RM1846.15 Majlis Perbandaran Teluk Intan STPM / STAM / Diploma

.

Job Requirements

  • mestilah warganegara Malaysia
  • umur mestilah tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan
  • Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) atau kelayakan setaraf yang diiktiraf Kerajaan

Klik pada setiap jawatan (diatas) untuk download untuk info penuh jawatan.

Borang Permohonan & Cara Memohon Jawatan Penguatkuasa

1. Calon yang berminat boleh muatturun Borang Permohonan disini.

2. Sertakan sekali salinan berikut:

– Kad Pengenalan (depan /belakang)
– Sijil SPM atau yang berkaitan.
– Gambar berukuran pasport
– Salinan Sijil Kelahiran
– Lain-lain dokumen sokongan yang berkaitan

3. Tuliskan nama jawatan yang dipohon pada sebelah kiri sampul surat dan Hantarkan Borang Permohonan bersama salinan sijil-sijil yang diperlukan terus kepada

YANG DIPERTUA
MAJLIS PERBANDARAN TELUK INTAN,
JALAN SPEEDY,
36000 TELUK INTAN,
PERAK

Permohonan yang tidak disertakan dokumen/borang lengkap dan tidak memenuhi syarat kelayakan akan ditolak dan tidak akan dilayan.

APPLY JUGA! Kerja Kosong Terkini Polis Bantuan Seluruh Malaysia

.
Perhatian:

  1. Hanya pemohon yang layak selepas tapisan sahaja akan dipanggil untuk temuduga.
  2. Pemohon yang tidak terima sebarang jawapan dan maklumbalas selepas 4 bulan dari tarikh iklan ini ditutup hendaklah menganggap permohonan mereka tidak berjaya.

Kerja Kosong Yang Dicari

  • jawatan kosong sabah
  • jawatan kosong penguatkuasa
  • jawatan kosong penguatkuasa 2017
  • kerje
  • jawatan kosong majlis daerah 2017
  • permohonan kerja kosong
  • tugas pembantu penguatkuasa kp19
  • penguatkuasa bandaran
  • kerja kosong penguatkuasa majlis daerah sabah 2017
  • pembantu penguatkuasa jawatan kosong 2017

{ 1 comment… read it below or add one }

sharin July 12, 2017 at 10:34 am

Tips sya nak kongsi pernah menjadi calon dan penemuduga..best! Saya pun pernah melalui mcm anda jugak, jadi sedikit ilmu mungkin bermanfaat untuk kalian nanti.. perkara pertama betulkan “mindset” kita terlebih dahulu.

1. INGAT! ALLAH TIDAK AKAN UBAH NASIB KITA, JIKA KITA TIDAK UBAH NASIB KITA..
REJEKI KITA ADA MUNGKIN LAMBAT ATAU CEPAT. REJEKI BUKAN PADA PEKERJAAN JUGA PADA KESIHATAN, KELUARGA, RAKAN DAN MAKANAN.

2. LANGKAH AWAL ADALAH. BERBALIK KEPADA AMALAN 5 WAKTU KITA DAN AMALAN LAIN,BERDOALAH, MINTA DOA DRI IBUBAPA KITA, BERDEKAH(Duit, tenaga,ilmu, bantu org susah angkat barang pun 1 sedekah)

3. SEKARANG PART USAHA DIRI SENDIRI. SIKAP “MALAS” NI LAH SIKAP MAU DIBUANG.
LETAKAN 1 NIAT “Buat sehabis baik, ALL OUT!!”

3.1 SEDIAKAN DOKUMEN LEBIH AWAL
– Sediakan 1 fail khas untuk dokumen asal dan dokumen salinan mudah untuk cari.
– Susun dokumen ikut kategori cth Dokumen Akademik, Peribadi, Sijil2 berkaitan (Guna Klip Warna Hitam memudahkan pengasingan)
– Simpan pada tempat selamat, tertutup atau almari khas(maklumkan ibubapa tempat penyimpanan dokumen dan 1 lagi buat semua salinan dlm bentuk soft copy simpan dalam email masing2 bagi mengelakkan kejadian kecemasan)

3.2 SIAPKAN DOKUMEN LEBIH AWAL

3.3 BACA SEDIKIT MAKLUMAT BERKENAAN ORGANISASI PUSAT DAN CAWANGAN
Baca, tulis , hafal point2 utama..asal boleh ulang maklumat yg di baca. Praktiskan bercakap
cari bank soalan2 biasa penemuduga tanya.praktik dan praktis dengan yakin.

3.4 LENGKAPKAN SEMUA DOKUMEN SUSUN IKUT KEUTAMAAN. NIAT BANGUN AWAL SOLAT SUBUH DAN BERDOALAH.

SEMASA TEMUDUGA
1. PAKAIAN- gunalah pakaian yang sesuai,selesa dan kemas. Elakkan pakaian ketat dan menjolok mata. Jgan lupa bawa pen sendiri.

2.Datang Awal, senyum untuk kurangkan rasa gemuruh..tarik nafas panjang tahan 3 saat hembus perlahan2, buat sehingga tenang.

3. Cuba berbual bersama calon interview yang lain, berjalan di sekitar untuk membiasakan dengan ruang. Jika berasa tegang di muka buat renggangan muka..bawa air minum untuk hilangkan sedikit rasa haus.

4. Ingat tukar mode hp kpd mode gegar tak pasal akan ganggu semasa temuduga.

5. semasa menjawab mesti yakin, suara jelas, buat pergerakan tangan menunjukan anda menerangkan dengan bersungguh. Bersedia menjawab dengan menggunakan bahasa english

6. Jangan tenung penemuduga tapi pandang warna mata.

7. Sentiasa bersangka baik jika dapat kerja Tahniah, jika tidak perbaiki diri dan mungkin ada rejeki yang lebih baik untuk anda. Setiap kegagalan ada pengajaran, kegagalan itu punca motivasi boleh wujud perbaiki kelemahan diri.

semoga bermanfaat.

Reply

Leave a Comment